Home Пътеводител Еко пътеки

Приятна разходка в планината

Препоръчани маршрути, подходящи за цялото семейство. Най-новата пътека създадена специално за всички наши гости и приятели с любов към планината. Свалете брошурата и се наслаждавайте на това ново приключение.

Семейна Горска пътека
Свали в pdf.

НОВО! Семейна Горска пътека

Специално създадена за нашите гости. Пътеката е с дължина около 800 м. и е подходяща за семейства с деца. Следвайте табелите и ще научите някои любопитни факти за флората и фауната. Включете сетивата си и се наслаждавайте на природата. Свали в pdf.

Орфееви скали

Когато говорим за красиви гледки това може би е една от най-посещаваните еко пътеки в Пампорово. Можете да стигнете с кола по пътя за ТВ кула Снежанка, малко преди самата кула тръгва пътеката посока юг/югоизток. Следвайте маркировката и след около 20 минути ще стигнете до скалите, където трябва да се изкачите няколко метра по лек скалист участък, за да се насладите на гледката.

Връх Иглите

Силно препоръчваме този маршрут, подходящ за всички. Започва от връх Снежанка. До самата кула Снежанка можете да стигнете с кола /през лятото/ и оттам тръгва пешеходния маршрут с червена маркировка, пътеката се спуска в посока /запад/ към с.Стойките, стига се до един фургон в по-ниската част и пътеката влиза в гората и за около 20 мин. сте до самия връх.

Еко пътека Невястата

Пътеката е част от нашата програма Active teen. В посока Смолян на ок. 7 км от Пампорово, от паркинга можете да изберете 2 маршрута – в ляво за Смолянската крепост, в дясно за скала Невястата. И двете пътеки са леки и стават за деца над 4 г. Не пропускайте атракционите – въжена градина, стена за катерене и тролей, а в края на Еко пътека „Невястата“ има Голям Алпийски тролей.

Каньонът на водопадите

На около 15 км от Пампотово, от първия светофар в гр.Смолян надясно и от там към кв.Средок, до паркинга. Пътеката нагоре не е много лека, така че ви съветваме да сте с удобни обувки и не се препоръчва за по-малки деца. Маршрутът отнема ок. 4 часа. Има изградени мостове и места за отдих, а след последния водопад Орфей (почти 70м.) се намира панорамната площадка с невероятна гледка.